Lapte condensat

lapte condensat

Foarte simplu de facut, foarte bun, merge atat la prajituri, cat si la cafea. Mai ales cafeaua cu lapte condensat, e un vis! ♥ ♥ ♥

Avem nevoie de:

375 ml lapte (eu il prefer pe cel de la tarani, sursa de incredere), 500 g zahar pudra, 45 g unt, esenta de vanilie sau 1 pastaie de vanilie.

Intr-o cratita combinam la foc foarte mic laptele cu zaharul, vanilia si untul taiat cubulete.

Cand zaharul si untul s-au topit, marim un pic focul, iar din momentul in care avem primul clocot, lasam fix 10 minute amestecand continuu. Nici mai mult, nici mai putin. Mai putin, nu se elimina apa suficient, mai mult se elimina prea mult si devine prea dens. Scoatem pastaia de vanilie.

Luam de pe foc si amestecam cu o spatula pana se raceste. Punem intr-un borcan si pastram la frigider. Se poate pastra 3-4 saptamani, mai mult de atat nu am ajuns sa il las.

Din cantitatile de mai sus, se obtin aproximativ 600 ml.

 

Lasă un comentariu