Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza

Ingrediente:

200 g piscoturi de sampanie, 125 g unt topit, 1 lingura coaja de lamaie rasa, 250 g crema de branza , 100 g ciocolata alba, 500 ml frisca, 5 linguri lapte, 250 g iaurt de lamaie, 60 g zahar, 2 plicuri gelatina.

Preparare:

Macinam piscoturile la robot si le amestecam cu untul topit si coaja razuita de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, o presam putin cu degetele sau cu o spatula si dam forma la frigider pana terminam crema.

Pentru crema, amestecam crema de branza cu iaurtul si zaharul pana devine compozitia omogena si s-a topit zaharul. Este momentul sa incorporam ciocolata alba topita anterior la bain-marie si amestecata cu laptele.

Gelatina o hidratam cu 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle cateva momente iar apoi o topim la foc mic avand grija insa sa nu fiarba. O incorporam in crema de branza si o dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Acum incorporam frisca batuta si cand crema este omogena, o asezam peste blatul de piscoturi si o nivelam.
Decoram tortul cu felii de lamaie glazurate cu tort gelee si coaja de portocala taiata fideluta subtire.
Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore inainte de a servi.
Pofta buna!

Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza

Tort de lamaie cu crema de branza

Lasă un comentariu