Tort de lamaie cu crema de branza
Ingrediente:
200 g piscoturi de sampanie, 125 g unt topit, 1 lingura coaja de lamaie rasa, 250 g crema de branza , 100 g ciocolata alba, 500 ml frisca, 5 linguri lapte, 250 g iaurt de lamaie, 60 g zahar, 2 plicuri gelatina.
Preparare:
Macinam piscoturile la robot si le amestecam cu untul topit si coaja razuita de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava de tort cu pereti detasabili, o presam putin cu degetele sau cu o spatula si dam forma la frigider pana terminam crema.
Pentru crema, amestecam crema de branza cu iaurtul si zaharul pana devine compozitia omogena si s-a topit zaharul. Este momentul sa incorporam ciocolata alba topita anterior la bain-marie si amestecata cu laptele.
Gelatina o hidratam cu 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle cateva momente iar apoi o topim la foc mic avand grija insa sa nu fiarba. O incorporam in crema de branza si o dam la frigider pana incepe sa se intareasca.
Acum incorporam frisca batuta si cand crema este omogena, o asezam peste blatul de piscoturi si o nivelam.
Decoram tortul cu felii de lamaie glazurate cu tort gelee si coaja de portocala taiata fideluta subtire.
Dam tortul la frigider pentru 3-4 ore inainte de a servi.
Pofta buna!