Chec

Checul acesta este pentru mine cel mai bun din cate pot exista, checul copilariei mele, primul dulce pe care mama mea m-a invatat sa-l fac singura. Desi il facem de ani de zile, tot nu ne saturam de el, va invit sa-l incercati pentru ca este tare bun! :<3

chec

c

chec

chec

De obicei il fac fara ulei, dar de data asta am adaugat si jumatate cescuta de ulei. Este bun oricum, desi il prefer de obicei fara.

Ingrediente pentru 2 tavi mari de cozonac: 15 oua, 3 cani faina, 3 cani zahar, esenta rom, cacao; pentru 1 tava de chec obisnuita, proportia este: 1 cana de faina si una de zahar si 5 oua.
Se bat spuma ouale, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste zaharul, se adauga treptat faina si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se pregatesc tavile unse cu ulei si presarate cu faina, se opreste cam un sfert din compozitie, restul se imparte in doua si se repartizeaza in tavi. In compozitia ramasa, se adauga 1 lg de cacao si se omogenizeaza. Se toarna in zigzag in cele doua tavi, apoi cu o furculita, se marmoreaza. Se da la cuptor pe treapta din mijloc si se tine in jur de 40-45 de minute la foc potrivit, pana trece testul scobitorii.
Bon Apetit!

Lasă un comentariu