Prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

Ingrediente:

caise coapte, 200 g faina, 100 g unt, 100g zahar, 1 ou mare, un praf de  sare

3 oua, 3 linguri cu varf de faina, 3 linguri de zahar

Preparare:

In mijlocul fainii punem untul, sarea si zaharul si le amestecam ; adaugam si oul, trebuie sa obtinem un aluat moale din care intindem o foaie, daca mai e nevoie, ne mai ajutam cu un pic de faina. Dam foaia la cuptor, foc mediu, intr-o forma tapetata cu unt si faina. Lasam sa se faca doar pe jumatate, dupa care adaugam caisele.

Deasupra asezam jumatati de caise una langa alta; in casutele caiselor, adaugam zahar.

Dam tava din nou la cuptor, pana se inmoaie fructele si se topeste zaharul.

Mixam 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, pana obtinem ca o maioneza. Adaugam 3 linguri de faina si continuam mixarea pana ce s-a omogenizat. Separat, batem spuma albusurile cu un praf de sare.

Adaugam peste galbenusuri cate o lingura de albusuri si le incorporam amestecand de jos in sus.

Cand fructele s-au inmuiat, turnam peste ele compozitia de mai sus, avand grija sa acoperim toate fructele si dam din nou la cuptor pana ce se rumeneste frumos si scobitorul iese curat.

Pudram cu zahar pudra si taiem in patrate sau romburi cat e calda.

Servim cu pofta ca e tare buna!

SAM_2765

prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

prajitura cu caise

 

Lasă un comentariu