Clatite din cartofi cu somon afumat si topping de smantana
Este o reteta aspectuoasa, cu o textura deosebita si cu siguranta va atrage toti ochii pe o masa de sarbatoare, mai ales ca se apropie si Sfintele Pasti si printre ciorbite, friptura de miel si alte preparate specifice mesei romanesti, aceasta va fi ca o gura de aer proaspat.

Astfel avem nevoie de:
Pentru clatite: 3oua, 125 ml lapte, 2 linguri ulei de masline, 2 cepe verzi, 60 g fulgi de cartofi, 40 g faina, jumatate pachetel praf de copt, cateva picaturi suc de lamaie, jumatate lingurita sare, piper.
Pentru topping: 1 cutie mica de smantana, 1 lingurita cu varf crema de hrean (eu am gasit la kaufland borcanele cu asa ceva), 300 g somon afumat, frunze de marar, si feliute de lamaie pentru decor.
Sa purcedem la treaba: amestecam ouale cu laptele si cu uleiul de masline. Ceapa verde o taiem rondele si o amestecam cu ouale, punem si sare si piper dupa gust. Adaugam compozitiei de mai sus amestecul din faina si praf de copt, fulgii de cartofi si sucul de lamaie. Omogenizam ingredientele obtinand un aluat lipicios. Clatitele se fac fara ulei, eu am folosit o tigaie tefal. Cu ajutorul unei linguri se pun in tigaie gramajoare de aluat si se aplatizeaza cu dosul lingurii. In functie de preferinte, puteti face clatite mai mari sau mai mici. Se tin pe fiecare parte cam 30 de secunde cat sa se faca aurii-aramii. Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Intre timp ne ocupam de topping: amestecam smantana cu crema de hrean. Somonul daca nu aveti norocul sa-l gasiti deja feliat subtire, va invit sa va inarmati cu un cutit bine ascutit si cu multa rabdare si sa taiati pestele in felii cat mai subtiri, cam ca foaia de hartie.
Montare: pe fiecare clatita, se pune cate o lingurita din amestecul de smantana, o felie de somon rasucita usor, o frunzulita de marar si o feliuta subtire de lamaie.
Va doresc pofta buna!


Si rezultatul final:

Lasă un comentariu