Chec din albusuri, cu nuca si cacao

chec din albusuri cu nuca si cacao

chec din albusuri cu nuca si cacao

chec din albusuri cu nuca si cacao

Dupa sarbatori mi-au ramas mai multe albusuri pe care le-am congelat cu gandul sa le folosesc pentru un chec cu albusuri. Ingredientele sunt pentru 2 tavi de chec sau pentru 1 tava mare de cozonac, asa cum am folosit si eu.

Ingrediente:

13 albusuri, 160 g zahar, 4 linguri miere, 300 g faina, 30 g cacao, 80 g nuca macinata un pic grosier, 80 ml ulei, 2 pliculete praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare.

Amestecam mierea cu uleiul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt.

Batem albusurile spuma cu un pic de sare si  zahar.

Adaugam albusurile peste miere si amestecam usor cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza.

Adaugam faina in ploaie si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pregatim tava pe care o ungem cu ulei si presaram faina, turnam compozitia pastrand insa o parte pe care o amestecam cu, cacao. Deasupra , turnam compozitia din cacao serpuit si cu o furculita amestecam usor din loc in loc pentru a obtine un efect marmorat si presaram nucile.

Dam tava la cuptorul preincalzit si este gata dupa ce trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca, portionam si servim alaturi de un pahar de lapte, o ceasca de ceai sau cafea :-*

Pofta buna!

chec din albusuri cu nuca si cacao

chec din albusuri cu nuca si cacao

 

chec din albusuri cu nuca si cacao

chec din albusuri cu nuca si cacao

Lasă un comentariu