200px-ZhivagoDVDDoctor Zhivago

Un film impresionant pe vi-l recomand cu toata dragostea! Varianta din 1965 cu Omar Sharif nu am vazut-o dar promit sa revin cu impresii imediat dupa ce o voi viziona.

Hans Matheson ca si  Yury, and Kiera Knightley ca si Lara, reusesc sa ne captiveze cu totul in aceasta frumoasa poveste de dragoste si razboi.

Yury Zhivago este un tanar doctor crescut in umbra tragediei si a carui dragoste se imparte intre sotia sa Tonya a carei familie l-a crescut si Lara infirmiera de razboi pe care o reintalneste in mijlocul atrocitatilor primului razboi mondial.

Sunt atatea de spus despre filmul acesta, despre iubirea pe care Yury o poarta sotiei sale dar pe care o iubeste doar cu jumatate de dragoste si iubirea profunda pe care o poarta Larei tanara inocenta sedusa de amantul mamei sale Komarovsky responsabil moral si de moartea tatalui lui Yury.

Lara reuseste sa scape de influenta fascinanta si repulsiva a  lui Komarovsky, casatorindu-se cu Pasha Antinov pe care-l iubeste si caruia ii daruieste o fetita, pe Katya. Din pacate Pasha nu poate trece peste gelozia provocata de Komarovsky si alege sa isi paraseasca familia inrolandu-se in razboi si devenind Strelinkov. Plecand sa-l caute pe front, Lara il reintalneste pe tanarul doctor de care se indragosteste si cu care se regaseste mai tarziu in muntii Urali. O dragoste pura si  impresionanta intre doi tineri impartiti intre familiile lor, doi oameni ce  si-au apartinut unul altuia din primul moment in care s-au vazut dar pe care intrigile vietii i-au despartit nu doar o data.

Totul se desfasoara pe fondul primului razboi mondial si al revolutiei rusesti, al fricii si saraciei Rusiei acelor vremuri. Personajele sunt bine conturate ia Kiera face un rol impresionant dovedind inca de la varsta de 17 ani ca este o actrita desavarsita, competenta si puternica.

Un film pe care-l recomand cu caldura, care merita vizionat datorita povestii impresionante dar si jocului actorilor pe care n-ai cum sa nu-i adori.

Lasă un comentariu