Pulpe de pui cu garnitura de cartofi si ceapa verde

Pulpe de pui cu garnitura de cartofi si ceapa verde

Ingrediente:
5 pulpe de pui, ulei de masline, 50 ml sos de soia, 50 ml sos worcester, 1 lingurita curry, 1 lingurita piper, 1 lingurita sare, 1 lingurita jumate knorr de gaina, 1 lingurita jumate boia de ardei iute, 3-4 catei usturoi, 700 g cartofi, 1-2 legaturi ceapa verde, 2 linguri zeama de lamaie, boia deardei iute sare de mare, patrunjel verde tocat.

Preparare:

Pentru a obtine o friptura delicioasa si condimentata, am tinut pulpele in marinata peste noapte, dar se pot tine si o ora-doua si apoi date la cuptor.
Intr-un castron mai mare, am pus pulpele, am adaugat condimentele: sare, piper, boia, curry, knorr.
Am turnat deasupra sosurile de soia si worcester.
Cu mana am amestecat bine si am intins condimentele peste tot, am presarat deasupra si usturoiul tocat rondele.
Am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider.
Dupa hibernarea pulpelor la rece, le asezam intr-un vas de yena, stropim cu ulei de masline, adaugam o ceasca de apa, punem deasupra o folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru jumatate de ora.
Descoperim tava si lasam la cuptor pana cand pulpele se rumenesc frumos. Daca scade sosul prea mult, mai adaugam apa. din cand in cand, stropim pulpele cu sosul din tava.
Pentru garnitura, curatam cartofii si ii fierbem intregi.
Dupa ce au fiert, ii taiem rondele, presaram cu sare de mare, stropim cu ulei de masline si zeama de lamaie, boia de ardei.
Tocam ceapa verde si o adaugam peste cartofi.
Amestecam bine si punem intr-o tava de yena si dam la cuptor pentru 40-45 de minute pana capata o culoare aramie frumoasa.
Bon Apetit!

PS. Iertati va rog calitatea pozelor, cand am reusit sa fac pozele, se racisera si pulpele si cartofiorii 😀

Pulpe de pui cu garnitura de cartofi si ceapa verde

Lasă un comentariu