Krem a la Krem

SAM_3838

SAM_3846

SAM_3845

SAM_3840

Blat:6 oua, 6 linguri de zahar,1 plic creme Ole de ciocolata:
Se separa albusurile de galbenusuri,primele se bat spuma cu zaharul ca la bezea(cand intorci vasul sa ramana bat); apoi se adauga cate un galbenus si se bat un pic dupa fiecare;la sfarsit se dauga praful creme ole si se mai bate un pic cat sa se omogenizeze, max 30-45 sec.
Se toarna compozitia intr-o tava de 20/30cm, unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute.

Ne dam seama ca blatul este gata, daca apasand cu degetul, adancitura se ridica imediat. Lasam blatul sa se raceasca.
Crema:400 g smantana Dorna rosu-rece, 400 ml lapte rece,2 plic creme Ole de vanilie .

Se bate cu mixerul cam 1 min smantana, praful de vanilie si laptele-crema trebuie sa se intareasca bine. Se intinde uniform peste blatul rece si se da la frigider.

Glazura:2 linguri apa,2 lg zahar,2 lg coniac sau lichior( esenta de rom pana la urma 🙂 ),100 g ciocolata,100 g unt:
Se fierbe apa, se adauga zaharul, dupa ce se topeste se adauga coniacul sau lichiorul sau ce aveti :), ciocolata rupta bucatele, se amesteca tot timpul pana se topeste ciocolata, apoi se adauga si untul si se tine pe foc pana se topeste si acesta. Se lasa la racit, apoi se intinde peste prajitura si se lasa la rece 2-3 ore, dupa care se portioneaza si se serveste :).
Bon Apetit!

 

 

Lasă un comentariu