Ciorba de pui a la grec

ciorba a la grec

ciorba a la grec

ciorba a la grec

Ingrediente:

2 bucati piept de pui, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 bucatica telina, 1 ceapa, 5 linguri orez fiert, 2 galbenusuri, 150 ml lapte, 150 g smantana, 1 legatura patrunjel, 2 lamai, sare, piper boabe.

Preparare:

Punem pieptul de pui la fiert in apa rece cu sare si o ceapa intreaga. Adunam spuma pe masura ce aceasta se formeaza.

Dupa ce am adunat toata spuma,  dezosam pipetul de pui si-l taiem bucatele mai mici, ii dam drumul inapoi in ciorbita. Scoatem ceapa si adaugam radacinoasele date pe razuitoare, boabe de piper si lasam pana ce s-au fiert bine legumele.

Adaugam orezul fiert, zeama de la 1-2 lamai(dupa gust)

si pregatim maiaua pentru dres: batem bine galbenusurile, adaugam laptele si smantana. Ca sa aducem maiaua la temperatura ciorbii, adaugam peste ea 2-3 polonice de ciorbita si amestecam dupa fiecare. Oprim focul si dam drumul la galbenusuri in ciorbita. Mai picuram 1-2 linguri ulei de masline.

Presaram patrunjel proaspat tocat direct in farfurie pentru a nu schimba gustul ciorbitei.

Pofta buna!

Lasă un comentariu