Cotlet de porc in crusta de nuci cu garnitura de orez

Cotlet de porc in crusta de nuci cu garnitura de orez

Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, 1 cana nuci macinate, 1/3 cana smantana, 2 linguri de mustar, jumatate lingurita rozmarin, sare si piper dupa gust; pentru garnitura: 2 cesti de orez,1 cub concentrat de legume, jumatate lingurita curry, sare dupa gust;  pentru sos: 1 lingura unt, 2 catei usturoi zdrobiti, 1 ceapa tocata, 1 sfert lingura rozmarin uscat, 1 mar mare decojita si taiat, jumatate cana de vin alb, 1 cana smantana de gatit.
Preparare:
Intr-o tava punem o folie de aluminiu pe care o ungem cu un pic de unt. Condimentam carnea cu sare si piper.
Intr-un castron amestecam nucile cu smantana, mustarul si rozmarinul. Ungem carnea cu aceasta crema, o punem in tava si sigilam cotletul cu alta folie de aluminiu. Dam la cuptor la 175 grade timp de 1 ora jumate  pana cand carnea capata o crusta aurie.

Intre timp preperam un sos, topim 1 lingura de unt, adaugam ceapa si usturoiul, presaram cu rozmarin si lasam la foc mediu pana se inmoaie ceapa. Adaugam apoi merele si vinul si lasam sa fiarba la foc mediu timp de cinci minute.
Adaugam smantana, aducem la punctul de fierbere si apoi lasam la foc mic neacoperit pana incepe sosul sa se ingroase. Adaugam sare si piper, cam in 5 minute sosul va fi gata.

Fierbem orezul in 6 cesti de apa, adaugam sare, un cub de concentrat de legume si jumatate lingurita curry.

Dupa ce scoatem friptura de la cuptor, taiem felii si servim alaturi de orez si salata de primavara.
Pofta buna!

Si rezultatul final:

Lasă un comentariu