Pizza a la Nely

pizza

pizza

Ingrediente:

800 g faina, 2 linguri si jumatate ulei de masline, 400 ml apa calduta, 1 lingurita jumate sare, 2 lingurite jumate drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata, cascaval, mozzarella, mezeluri felurite si dupa gust, ciuperci din conserva sau daca sunt proaspete – fierte 5-10 minute anterior, rosii cherry, un ardei rosu, masline, oregano, busuioc, suc de rosii – 1 cana, 3-4 catei usturoi.

Preparare:

Intr-un castron punem faina; drojdia o dizolvam in putina apa calda din cei 400 ml.
In mijlocul fainii facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata, uleiul de masline, sarea si apa calduta.
Adunam faina din parti spre mijloc si o omogenizam cu celelalte ingrediente. Framantam cam 10 minute pe o suprafata unsa un pic cu ulei sau presarata cu doar putina faina.

Lasam coca acoperita intr-un loc caldut si ferit de curenti timp de 1 ora si jumatate.
Dupa ce a crescut, eu l-am impartit in doua si l-am copt in doua tavi mari rotunde. Daca aveti tavi mici de pizza, il impartiti in patru.

Intindem cu mana aluatul in tava unsa cu ulei si presarata cu faina. In sucul de rosii, adaugam usturoiul pisat, 1 lingurita oregano si 1 lingurita busuioc.

Punem sosul de rosii deasupra,  presaram cascaval razuit, asezam mezelurile feliate, ciupercutele si maslinele. Peste ele, rosiile cherry  taiate in jumatati, ardeiul rosu taiat rondele si din nou, cascaval din belsug si mozzarella, un pic de oregano si busuioc uscat.

SAM_3352

SAM_3354

SAM_3555

Dam tava la cuptor, in 10-15 minute, pizza e gata!

Desi Nely Itco cred ca te-ai saturat deja, inca o data, multumesc fata dulce!

Cu drag, va doresc pofta buna!

SAM_3365

SAM_3363

pizza

SAM_3357

SAM_3355

Lasă un comentariu