Pastai cu ghimbir si usturoi

PASTAI CU GHIMBIR SI USTUROI

PASTAI CU GHIMBIR SI USTUROI

PASTAI CU GHIMBIR SI USTUROI

PASTAI CU GHIMBIR SI USTUROI

Ingrediente:

300g fasole verde, 3 catei de usturoi maricei, 1 cm ghimbir, sos de soia, ulei de susan- optional, seminte de susan

Preparare:

Incingem 2 linguri ulei de masline in tigaie, razuim ghimbirul,  si tocam 1 catel jumate de usturoi  cat de marunt putem.

Tragem de pe foc tigaia, trebuie sa avem grija sa nu ardem ghimbirul.

Punem in tigaie ghimbirul razuit, amestecam bine sa nu se arda, adaugam si usturoiul maruntit; punem la loc tigaia dar la foc mic.

Fasolea taiata la capete, o adaugam in tigaie, condimentam cu sare, putin piper, punem si o ceasca de apa, ardei iute tocat si lasam pe foc mediu cam 4 minute.

Fasolea trebuie sa fie facuta dar sa ramana crocanta. Adaugam 1 lingura de sos de soia si 1 sfert lingurita ulei de susan. Merge servita ca si garnitura la peste sau friptura.

Eu le-am servit alaturi de pulpe de pui prajite, stropite cu sos de soia si sos worcester.

Am presarat pe deasupra, seminte de susan prajite foarte putin.

Bon Apetit!

 

 

 

 

Lasă un comentariu