Tarta cu oua de prepelita

tarta cu oua de prepelita

tarta cu oua de prepelita

Ok, stiu ca incepe sa fie destul de greu sa mai aprinzi cuptorul,avand in vedere ca gradele in termometre cresc pe zi ce trece, dar eu am ramas datoare sa va spun o poveste , povestea acestei minunate si gustoase tarte. E usor de facut si rapid pe deasupra, numa buna dupa ce venim acasa de la munca. Va las sa-i descoperiti gustul minunat, bogatia de culori si aroma din bucatarie!

Iata de ce avem nevoie:

Aluat de foietaj, 200-250g bacon, prosciutto, cabanos-diverse mezeluri, 3- 4 fire ceapa verde, cascaval sau parmezan razuit, 7-8 ousoare de prepelita, 2-3 linguri cu varf de smantana, 2 oua mari de gaina, 220 g mozzarela, 1 mana telemea de vaca pisata cu furculita.
Preparare:
Imbracam forma de tarta unsa in prealabil cu unt, cu aluatul de foietaj, intepam aluatul cu furculita din loc in loc.
2 cepe verzi taiate rondele le calim in putin unt si le asezam apoi peste aluat.
Mezelurile le taiem  cubulete sau fideluta si le punem peste ceapa verde. Adaugam si branzica telemea pisata.
Cele 2 oua de gaina le batem bine cu smantana, condimentam cu sare si piper si distribuim uniform peste tarta.
Deasupra punem cascaval sau parmezan dat pe gaurile mari de la razuitoare, si peste toate spargem cate un ousor de prepelita din loc in loc. Ornam cu rondele de ceapa verde si printre ousoare, cu felii de mozzarela.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa aurie, ouale de prepelita sunt coapte iar mozzarela topita.
Sa aveti pofta!

tarta cu oua de prepelita

tarta cu oua de prepelita

tarta cu oua de prepelita

tarta cu oua de prepelita

 

 

 

 

Lasă un comentariu