Strudel cu cirese

strudel cu cirese

Foarte bun, foarte rapid si foarte usor! Desertul perfect, nu?!

Avem nevoie de:

1 pachet foi placinta, 500 g cirese fara samburi, 50 g unt topit, 75 g zahar, zeama si coaja unei lamai, 1 lingurita amidon, zahar pudra.

Procedam astfel:

Ciresele fara samburi si sucul lasat de ele, le amestecam cu zeama si coaja razuita a unei lamai, cu zaharu si amidonul. Le lasam deoparte 20-30 de minute.

Suprapunem 4-5 foi de placinta ungand fiecare foaie in parte cu untul topit.
Asezam de-a lungul ciresele, rulam foile sub forma unui sul, indoim capetele foilor dedesubt ca sa nu iasa umplutura, ungem cu unt si pudram cu zahar pudra si dam strudelul la cuptor pe o foaie de copt si le tinem pana devin aurii.

Au fost foarte bune alaturi de Creme Anglaise , dar la fel de bine merg si alaturi de o inghetata de vanilie.

Sa le savurati cu multa placere.

Lasă un comentariu