Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara  Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Parfum de orient cu o nota de citrice imbinate intr-o prajitura rafinata! Bon Apetit!

Ingrediente:

4 oua, 300 g faina, 260 g zahar, 10 g scortisoara, 50 ml ulei, 30 g cacao, 3 morcovi, sucul de la 2 portocale, 1 plic praf de copt, 500 g mascarpone, 200 ml frisca lichida, esenta de vanilie – 1 lingura, jumatate pliculet gelatina granule (1 lingurita), 1 lingura cacao si fulgi de migdale sau bomboane pentru decor.

Curatam morcovii, ii dam pe razatoarea mica. Amestecam morcovul razuit cu sucul unei portocale si cu 200 g zahar.

Mixam ouale impreuna cu scortisoara si uleiul. Amestecam usor cu morcovul.

Cernem deasupra faina, praful de copt si cacaua. Omogenizam aluatul.

Ungem cu ulei si presaram cu faina o forma rotunda de tort cu diametrul de 24 cm si inel detasabil. Turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit, la foc moderat, timp de 40 de minute.

Pentru crema: Batem frisca.

Branza mascarpone o batem impreuna cu zaharul ramas si esenta de vanilie.

Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece timp de 10 minute, dupa care o topim la foc foate mic, dar fara sa ajunga la punctul de fierbere.

Omogenizam frisca cu mascarpone si gelatina topita.

Montare:

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua foi pe orizontala si insiropam fiecare foaie cu sucul de portocala ramas. Daca dorim sa fie mai insiropat, putem sa mai adaugam suc de la inca o portocala.

Montam inapoi inelul de tort, asezam prima foaie de blat in forma, intindem crema de mascarpone, suprapunem a doua foaie.

Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore, cel mai bine peste noapte. In momentul servirii, pudram cu cacao si decoram cu fulgi de migdale sau bomboane, cum se pricepe fiecare. Eu cu decorul sunt cam in pom, ca sa zic asa 😀

Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Prajitura cu morcovi si parfum de scortisoara

Lasă un comentariu