Prajitura cu mere 2

Ingrediente:

1 kg mere, 500 g biscuiti, 100 g zahar, 1 budinca de capucino am ales eu, dar puteti alege ce va place, 300 ml apa, scortisoara.
Pt. glazura: 4 linguri apa, 2 linguri de cacao, 125 g zahar, 100 g margarina- este o glazura de post 🙂

Preparare:

Merele curatate de cotoare se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu scortisoara si zaharul.
Budinca se dizolva in apa si apoi se amesteca cu merele. Se pune totul la fiert si din mmentul in care da in clocot, se mai lasa 3 minute.
Se asaza biscuitii in tava, deasupra se rastoarna merele si se acopera cu inca un strat de biscuiti. Deasupra se rastoarna glazura de cacao preparata astfel:
Intr-un ibric se pun pe foc zaharul si cacao, se adauga apa incet, dupa ce s-a topit zaharul, se pune si margarina. Se lasa sa dea in 2-3 clocote, dar sa nu scada prea mult ca se poate arde.
Prajitura se da la frigider si dupa 2-3 ore poate fi servita.
Pofta buna!

Lasă un comentariu