Ciorba cu Perisoare
Ingrediente: oase de porc, 250 g carne tocata, 3-4 linguri orez, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 2 felii telina, 1 ardei mai maricel, 1 ceapa, 2-3 cartofi mai maricei, 4 rosii medii,2 oua, 1 litru bors de casa, 2 legaturi mai mici de leustean sau 1 mai mare, optional 1 legatura frunze de stevie.
Preparare:
In apa cu 1 lingura sare fierbem oasele, cand face spuma, adunam cu grija toata spuma. Cu un servetel curatam marginile cratitei.
Intre timp, curatam si tocam cubulete radacinoasele si ceapa.
Dupa ce am spumat bine, adaugam in ciorba ceapa si apoi radacinoasele. Lasam sa se patrunda bine, apoi adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul tocat marunt.
Pentru perisoare, amestecam carnea tocata cu orezul, un pic de cimbru uscat-cam 1 sfert lingurita, sare, piper si 1 ou.
Modelam mingiute mici si le dam drumul in ciorba.
Cand perisoarele se ridica la suprafata, inseamna ca sunt fierte.
Decojim rosiile dupa ce le-am oparit 1 minut.
In apa in care am oparit rosiile, am oparit si frunzele de stevie pentru 3-4 min dupa ce le-am curatat in prealabil de codite. Le tocam marunt si le dam drumu in ciorba.
Dupa ce perisoarele se ridica la suprafata, adaugam si borsul si lasam sa fiarba cam 10 minute.
Potrivim de sare. Adaugam 1-2 linguri ulei de masline. Batem 1 ou cu putina zeama din ciorba, daca vrem sa iasa ferfenite; altfel adaugam doar galbenusul. Ii dam drumu in ciorba si oprim focul. Adaugam verdeata
si
Pofta buna!