Pavlova

Creata in cinstea balerinei rusoaice Anna Pavlova, prajitura aceasta este o adevarata incantare a simturilor!

Ingrediente:

4 albusuri, 300 g zahar, un praf sare, 1 lingurita cu varf amidon alimentar, 1 lingurita otet, 1 esenta vanilie, 1 zahar vanilat, 450g zmeura, 300 ml frisca, 2 linguri smantana, 1 intaritor de frisca.

Preparare:

Preincalzim cuptorul la flacara mica.

Albusurile tinute 1-2 zile la frigider dar aduse la temperatura camerei cu doua ore inainte de a ne apuca de prajitura, se bat la mixer cu un praf de sare; se adauga zaharul cate o lingura odata si se continua baterea dupa fiecare. Nu se pune alta lingura cu zahar pana ce nu s-a topit cel pus anterior. Baterea dureaza cel putin 15 minute, prin urmare, multa rabdare🙂 . Desigur e mult mai usor daca aveti un robot profesionist, gen kenwood sau kitchen aid.

Bezeaua este gata daca rasturnand vasul in care am batut-o, aceasta nu pica. Trebuie de asemeni, daca luam intre degete bezea de pe paleta mixerului, sa nu simtim zaharul. Adaugam amidonul, otetul si vanilia si continuam baterea incorporandu-le si pe ele in bezea.

Pe o tava (eu am folosit tava de la aragaz) asezam o hartie de copt; deasupra ei, am pus o farfurie mai larga cu gura in jos si am desenat in jurul ei cu un creion, un cerc. Am asezat in interiorul cercului bezeaua cu ajutorul unei lingure si i-am dat forma unui tort.

Dam bezeaua la cuptor pe treapta cea mai de sus si la flacara mica (e foarte important acest lucru) aproximativ 40-60 minute in functie si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua este gata atunci cand exteriorul este crocant si cu o tenta usoara de crem. Oprim focul, lasam usa cuptorului intredeschisa si lasam bezeaua in cuptor sa se raceasca aproximativ inca o ora.

Intre timp, pregatim umplutura: Batem frisca cu 2 linguri de smantana ca sa iasa mai densa, mai tare, si cu intaritorul de frisca.

Spalam zmeura si o lasam intr-o sita la scurs.

Dupa ce tortul din bezea s-a racit, adaugam deasupra frisca si acoperim cu zmeura.

Este un desert delicios, crocant la exterior si moale la interior, minunat pentru a fi savurat la o zi de sarbatoare!
Bon Apetit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s