Pasca fara aluat

PASCA FARA ALUAT

Este o pasca foarte usoara ca si consistenta, delicioasa si usor de gatit.

Ingrediente:
500 g branza proaspata, 3 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 lingurite esenta de vanilie, 6 linguri de zahar, 125 g unt, 6 oua, stafide.

Preparare:
Spumam untul. Adaugam galbenusurile si mixam pana cand compozitia se deschide la culoare. Am pus si zaharul si am continuat sa bat pana cand zaharul s-a topit cat de cat. Incorporam in compozitie, branza proaspata, esenta de vanilie si faina, apoi punem si praful de copt stins cu un pic de zeama de lamaie.
Batem albusurile spuma ca la bezea cu un praf de sare. Incorporam albusurile in compozitia de branza cu ajutorul unei spatule si cu miscari de jos in sus.
Stafidele le-am tinut cam 5 minute intr-un bol cu coniac. Le puteti tine inclusiv in esenta de rom sau lichior.
Am incorporat si stafidele, amestecandu-le usor in compozitie.
Pregatim o forma de tort : pe partea centrala punem o foaie de copt, montam inelul si taiem marginile foii de copt. Ungem cu unt atat foaia de copt cat si marginile formei.
Turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute la foc mediu si pe treapta a doua.
Lasam sa se raceasca, dupa care mutam pasca pe un platou. Inainte de servire, putem pudra pe deasupra cu zahar pudra.

Bon apetit!

PASCA FARA ALUAT

PASCA FARA ALUAT

PASCA FARA ALUAT

Lasă un comentariu