Carnati picantei

CARNATI PICANTI

Avem nevoie de:
1.5 carne porc, 1.5 carne vita, (carnea si de porc si de vita nu avea deloc grasime), 800 g slanina, 1 lingura cimbru, 1 lingura piper, 2 linguri sare, 1 lingura piper cayene (chili), 4 capatani usturoi mici-medii sau 2 capatani mari, 1-2 maini apa, mate de porc. Din aceasta umplutura ies in jur de 6 carnati.

Prima data pregatim matele, dupa ce le spalam, le lasam 1-2 ore in apa cu o ceapa taiata in jumatate. Astfel vor scapa de mirosul specific. Se poate adauga si putin otet.

Tocam carnea si slanina, adaugam usturoiul pisat, toate condimentele si putina apa pt a deveni compozitia mai fluida. Pentru a verifica daca compozitia este pe gustul nostru, prajim o chiftea si daca mai dorim, putem sa mai adaugam chili sau usturoi.
2014-12-29

Umplem matele de porc cu aceasta compozitie, le legam la capete, le rasucim si le putem da la vant,mai  apoi la afumat sau praji direct.

Pofta buna!

Lasă un comentariu