Carnati picantei
Avem nevoie de:
1.5 carne porc, 1.5 carne vita, (carnea si de porc si de vita nu avea deloc grasime), 800 g slanina, 1 lingura cimbru, 1 lingura piper, 2 linguri sare, 1 lingura piper cayene (chili), 4 capatani usturoi mici-medii sau 2 capatani mari, 1-2 maini apa, mate de porc. Din aceasta umplutura ies in jur de 6 carnati.
Prima data pregatim matele, dupa ce le spalam, le lasam 1-2 ore in apa cu o ceapa taiata in jumatate. Astfel vor scapa de mirosul specific. Se poate adauga si putin otet.
Tocam carnea si slanina, adaugam usturoiul pisat, toate condimentele si putina apa pt a deveni compozitia mai fluida. Pentru a verifica daca compozitia este pe gustul nostru, prajim o chiftea si daca mai dorim, putem sa mai adaugam chili sau usturoi.
Umplem matele de porc cu aceasta compozitie, le legam la capete, le rasucim si le putem da la vant,mai apoi la afumat sau praji direct.
Pofta buna!