Baghete cu Cascaval:

Ingrediente:

1 kg de faina, 400g unt, 100g untura, 400 g cascaval ras, un pic de drojdie dizolvata in lapte,1 smantana mica, 3 linguri mici cu sare,1 ou intreg, 1 galbenus.
Preparare:
Faina cernuta, oul intreg si galbenusul, cascavalul ras, smantana, untul si untura, sarea si drojdia dizolvata in lapte, se framanta bine pana incepe sa se lege aluatul. daca se intampla sa nu se lege, se mai adauga un pic de smantana sau unt.Dupa ce aluatul s-a legat, se asaza pe suprafata de lucru pe care s-a presarat faina, se framanta in continuare bine bine,se imparte aluatul in jumatate, se intinde fiecare jumatate in parte cu sucitorul, se pliaza aluatul in patru parti, se intinde din nou, foaia nu trebuie sa fie nici prea groasa dar nici subtire, cam jumatate de cm, se presara cu cascaval razuit, se preseaza cascvalul cu degetele si se decupeaza cu ruleta baghete care se dau la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 gr cam 20-30 min. Ies cam 4 tavi 🙂
Pofta buna!

Lasă un comentariu