Oua Benedict

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

 

Un mic dejun satios si foarte, foarte bun. Reteta originala se face cu briose englezesti, eu inca nu le-am incercat, mi s-a parut mult mai rapid sa folosesc in loc felii de paine prajita. In orice caz, e minunat sa-ti incepi ziua de week-end cu acest mic dejun, chiar iti da energie.

Avem nevoie de:

felii de paine prajita, felii de bacon, sunculita, muschiulet, ce preferati, desi reteta originala foloseste bacon, oua, un strop de piper cayene.

Intr-o tigaie non-aderenta, prajim feliile de bacon pana capata o culoare frumoasa, le scoatem pe un servet absorbant de bucatarie, le acoperim sa stea calde.

Feliile de paine le prajim fie in prajitor, fie intr-o tigaie; recomandarea mea este sa le decupam coaja cu un cutit, sunt mai usor de servit asa.

Sosul Olandez:

cateva boabe piper negru, 1 lingura otet, 2-3 linguri apa, 2 galbenusuri proaspete, 2-3 linguri zeama de lamaie, un praf de sare, 100 g unt moale, un praf de piper cayene.

Pentru intensificarea aromei sosului, incepem prin a reduce otetul si piperul boabe intr-o tigaie (pas care poate fi omis) pana aproape se usuca; luam de pe foc si rehidratam cu 2-3 linguri de apa. Trecem printr-o strecuratoare direct peste galbenusurile complet separate. Avem grija sa separam foarte bine galbenusurile de albusuri deoarece sosul olandez este o emotie catifelata de galbenusuri si grasime- untul moale. Albusurile le putem folosi la alte preparate sau le putem congela intr-o punguta si folosi mai tarziu la un chec din albusuri   sau la o minunatie de Pavlova🙂

Adaugam praful de sare si piperul cayene si batem bine galbenusurile pana se spumeaza.

Acum avem doua variante, eu le-am folosit pe ambele si functioneaza la fel de bine, mai ales daca ne sperie pasul cu bain-marie🙂 Fie galbenusurile aflate intr-o craticioara mica le punem direct pe ochiul de la aragaz cu flacara data la minim de minim posibil si tragem foarte des craticioara la o parte de pe flacara ca sa nu se coaguleze galbenusul si sa se transforme in omleta🙂, timp in care nu ne oprim din batut cu telul absolut deloc. Fie, asezam pe un alt vas in care fierbe apa, avand grija ca fundul vasului in care avem galbenusurile, sa nu atinga apa. Si intr-un caz si in celalalt, nu ne oprim din batut galbenusurile cu telul. Cand observam ca al nostru sos incepe sa se ingroase iar cand trecem cu telul prin el raman urme, inseamna ca e gata pentru unt. Adaugam untul moale taiat cubulete si amestecam bine dupa fiecare cubulet pana se incorporeaza complet. Daca preferati sosul sa fie mai lichid, puteti pune unt topit anterior. Mi s-a parut mai usor de preparat cu unt moale. Adaugam si zeama de lamaie. Luam de pe foc cand avem consistenta intre maioneza si un lichid care curge. Pastram cald pe ochiul stins al aragazului.

Pentru ouale posate:

oua, apa, otet, sare.

Preparare:

Intr-o cratita punem sa fiarba apa, sare si 2 linguri otet. Ouale le spargem si le punem fiecare intr-o cescuta.
Cand apa fierbe, reducem focul, amestecam apa cu o lingura pana obtinem un vartej, adaugam ouale unul cate unul si nu de sus. Cu o lingura adunam rapid albusul spre galbenus. Cand sunt gata inchegate, cam dupa 2-3 minute, le scoatem cu o spumiera pe o farfurie intinsa, urmand sa le servim imediat.

Pentru asamblare:

Pe o felie de paine prajita, asezam o felie de bacon, deasupra un ou posat, peste fiecare punem cate o lingura de sos olandez. Decoram cu un praf de piper cayene si putem servi. Garantat ve-ti primi numai laude si nu va ve-ti opri pana la ultima firmitura din farfurie.

Bon Apetit!

 

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

OUA BENEDICT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s