Sirop de trandafiri

sirop de trandafiri

sirop de trandafiri

Recunosc, am cam uitat sa postez aceasta reteta, dar din fericire mi-am amintit totusi de ea, si cum altfel cand ma racoresc cu aceasta minunatie, aromata, parfumata, cu un gust minunat.

Povestea e ca de fapt, din cele 300 g trandafiri pe care i-am avut, am vrut sa fac dulceata de trandafiri, numai ca dupa ce le-am smuls petalele si am taiat partea alba (treaba tare migaloasa, apropo 🙂 ), am constatat ca am ramas doar cu 175 g petale. Prea putine pentru dulceata mi-am zis, asa ca zic hai mai bine sa incerc un sirop. Asta dupa ce m-am chinuit vreo ora cu ele, iar pentru sirop, nu trebuie sa le tai partea alba, de 😀

Astea fiind spuse, sa va zic cum am procedat:

am frecat bine petalele cu 1 lingura jumate de sare de lamaie sa iasa siropul si culoarea.

Intr-o cratita am pus petalele si siropul lasat cu o cana de apa pe foc si am lasat sa dea in clocot, acoperit cu capac.

Intre timp, am pus la fiert 2 l de apa cu 1.5 kg zahar si am lasat pana s-a legat siropul. L-am adaugat peste trandafiri si l-am lasat sa dea in cateva clocote, cam 5 minute, sa se lege siropul la loc.

Dupa ce s-a racit, l-am strecurat, am adaugat 1 aspirina pisata (sau se poate pune un pic conservant la pliculet) pentru a nu fermenta mai tarziu si a se pastra o perioada mai lunga de timp.

Sticla la frigider, iar in zilele firbinti de vara, 2-3 linguri sirop la un pahar de apa, este o desfatare pentru simturi.

P.S. Uitam sa va spun ce minunat de placut miroase in bucatarie cand siropul nostru este pe foc!

sirop de trandafiri

Sirop nediluat cu apa, o culoare absolut delicioasa :*

sirop de trandafiri

SAM_3943

Lasă un comentariu