Lapte de pasare
Ingrediente:
1 l lapte, 6 oua reci, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 esenta vanilie, jumatate lingura amidon alimentar.

Preparare:
Se fierbe laptele cu cele doua pliculete zahar vanilat. Un pont ca sa nu vi se lipeasca laptele de cratita, ungeti fundul cratitei cu un pic de unt.
Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand incep sa se lege, se adauga jumatate din cantitatea de zahar putin cate putin. Este gata atunci cand intorcand vasul, albusul nu pica 🙂
In alt vas se bat galbenusurile cu restul de zahar si cu esenta de vanilie.
Cand laptele fierbe, se ia cu lingura din albus formandu-se galuste si se pun in lapte. Se intorc usor lasandu-se pe fiecare parte cam 1 minut. Cu ajutorul unei spumiere se scot galustele si se lasa deoparte intr-un castron.
Dupa ce am terminat cu galustele, lasam laptele un pic sa se raceasca, il punem pe flacara mica, apoi turnam galbenusurile si amestecam tot timpul, adaugand si amidonul pentru a ingrosa un pic sosul.
Dupa ce s-a racit complet sosul, il turnam cu grija peste galuste si se da la frigider. Yamiii 🙂
Pofta buna!

Lasă un comentariu