Dangerous beauty sau Frumoasa Venetiana!
       Intr-o societate plina de restrictii, in Venetia sec XVI, Veronica Franco alege un alt          mod de viata, alege libertatea pe care i-o ofera statutul de curtezana, alege pasiunea, alege lumea barbatilor care ii ofera acces la stiinta, la afaceri, politica- tot ceea ce o femeie de rand nu putea sa conceapa.
O poveste de epoca superba, cu decoruri, costume si replici de neuitat, ii aduce impreuna pe Catherine McCormack si Rufus Sewell a caror interpretare este de nota zece plus.
Veronica se indragosteste de Marco, dar afla repede ca dragostea lor nu se poate implini intr-o lume in care casatoriile se faceau dupa avere si interese politice. Sfatuita de mama ei, Veronica alege libertatea unei curtezane, pentru a-si implini dragostea, alege sa-si vanda pasiunea. Dar totodata invata sa poarte discutii inteligente, sa scrie poezii, sa mentina viu interesul unui barbat.
Un film care aduce in prim plan statul femeii din sec XVI, influenta curtezanelor in viata Venetiei si o poveste de dragoste superba!

Toate libertatile cu care noi ne nastem, sa avem dreptul la o opinie, sa citim, sa urmam o facultate si sa ne urmam dragostea, toate acestea, femeile care au trait inaintea noastra, nu le-au avut.
Cum ar fi sa fim lipsite de aceste libertati? ne-am revolta sau ne-am adapta?
Va invit cu drag sa vizionati acest film care mie imi place enorm si pe care l-am vazut de cel putin 5-6 ori. Merita vazut!

5 răspunsuri »

  1. laura nechita spune:

    o capodopera pe care am vizonat-o cu aceeasi placere de fiecare data(sa tot fie vreo 4-5 vizionari ale acestui film)SUPERB

    Apreciază

    • allyna26 spune:

      Laura eu ador totul la filmul acesta, costumele, replicele, pe Veronica o iubesc. Imagineaza-ti cat curaj si cata cutezanta a avut pentru acel secol. Curtezanele sfidau societatea si isi deschideau noi orizonturi. Doamnele nici nu visau sa-si deschida mintea intr-atat, sau sa intre in lumea barbatilor. Cele mai multe habar nu aveau sa mentina viu interesul unui barbat dincolo de limita frumusetii. In anumite privinte, eu cred ca este o lectie de viata si azi.

      Apreciază

  2. Raluca spune:

    Superb filmul :), personajele, replicile…..as vrea sa citesc si cartea nu o gasesc nicaieri pe net…stiti cumva vre-un site de unde o pot achiztiona? 🙂
    Multumesc

    Apreciază

Lasă un comentariu